loading...
جامعه سلامت
مدیر وبلاگ بازدید : 68 پنجشنبه 09 خرداد 1398 نظرات (0)

 

قرص و کپسول سیتریزین برای افراد بزرگسال و کودکان بیش از شش سال مناسب می‌باشد در حالی‌که مایع خوراکی آن برای بچه‌های کوچک‌تر نیز در دسترس می‌باشد. سیتریزین مانند سایر داروهای ضدآلرژی و حساسیت، میتواند باعث خواب آلودگی و کاهش تمرکز شما شود. بعد از مصرف این دارو، از رانندگی و سایر فعالیت هایی که به تمرکز بالا نیاز دارد خودداری کنید. همچنین مصرف الکل میتواند عوارض جانبی سیتریزین را افزایش دهد. در صورتی که از سایر داروهای آلرژی و یا سرماخوردگی، قرص های خواب آور، آرام بخش ها، شل کننده های عضلات و داروهای افسردگی استفاده میکنید، قبل از مصرف به پزشک خود اطلاع دهید .

مقدار و نحوه مصرف سیتریزین

پیشنهاد می‌شود میزان دقیق این دارو طبق نظر پزشک تعیین گردد اما به طور معمول می‌توان از الگوی مصرف زیر برای این دارو پیروی کرد:

برای بزرگسالان و کودکان بزرگ تر از ۱۲ سال: یک قرص سیتریزین ۱۰ میلی‌گرم در روز

برای کودکان بین سنین ۶ تا ۱۲ سال: دو عدد سیتریزین ۵ میلی‌گرم در روز

برای کودکان بین ۲ تا ۶ سال: دو عدد سیتریزین ۲.۵ میلی‌گرم در روز

توجه: اگر استفاده از یک دوز آن را فراموش کردید، نگران نباشید، فقط دوز بعدی را زمانی که احساس کردید به آن نیاز دارید مصرف کنید، هرگز برای جبران دوز فراموش شده در یک زمان دو قرص را مصرف نکنید.

توصیه‌ها و مراقبت‌های پرستاری

مصرف دارو از ۴ روز قبل از تست‌های تشخیص پوستی قطع گردد.

از جهت بروز خواب آلودگی شدید بیمار را تحت نظر داشته باشید

مصرف سیتریزین در دوران بارداری و حاملگی

این دارو در رده B قرار دارد، در هر صورت قبل از مصرف دارو، باردار بودن خود را به پزشک اطلاع دهید .

مصرف سیتریزین در دوران شیردهی

این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشود و حتما قبل از مصرف دارو باید با پزشک مشورت نمایید .

عوارض جانبی مصرف قرص سیتریزین

این دارو نیز مانند سایر داروها میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد. شما ممکن است یک یا چند مورد از این عوارض را تجربه کنید و یا هیچ کدام از عوارض در شما مشاهده نشود.

رایج ترین عوارض احتمالی مصرف مصرف سیتریزین عبارتند از :

افزایش تعداد ضربان قلب

نامنظم شدن ضربان

احساس بی حوصلگی شدید

بیش فعالی

گیجی و مشکلات بینایی و عدم حفظ تعادل

کاهش مقدار ادرار

خواب آلودگی

خشک شدن دهان و گلو

حالت تهوع

سرفه

یبوست

عوارض جانبی سیتریزین به صورت تخصصی

عوارض عمومی

سکته مغزی، خستگی شدید، خشکی دهان و گلو، سردرد، شکم درد، بیش فعالی و بی حوصلگی، کمر درد، درد قفسه سینه، آرتریت، پوکی استخوان، ضعیف شدن عضلات، خارش، عرق کردن زیاد، آلوپسی، درماتیت، جوش، اگزما، کم شدن ادرار، عفونت ادرار، بی اختیاری ادرار، درد پستان در زنان، خون ریزی زودهنگام قاعدگی، واژینیت، تپش قلب، تاکی کاردی، نارسایی قلبی، افزایش فشار خون، افزایش وزن و چاقی.

عوارض سیتریزین بر سیستم عصبی

به صورت شایع (14.3 درصد ) سکته مغزی، سردرد (14 درصد)، سرگیجه (1 تا 10 درصد)، کاهش حس چشایی، پارستزی (حس سوزن سوزن شدن)، لرزش، میگرن، تیک های عصبی، اختلالات گوارشی، اختلال حافظه، دیازژیا، دیسکینزی، دیستونی، انسنکوپ، آمنیزی

عوارض سیتریزین بر دستگاه گوارشی

خشک شدن دهان و گلو، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، یبوست، نفخ، افزایش بزاق، پوسیدگی دندان، هموروئید، تغییر رنگ زبان، بزرگ شدن شکم

عوارض سیتریزین بر دستگاه تنفسی

سرفه، اختلال در تنفس، تنگی نفس، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، برونشیت، افزایش خلط، سینوزیت

عوارض سیتریزین  از لحاظ روانی

سردرگمی، اختلال حافظه، کاهش میل جنسی، اضطراب، بیش فعالی، اختلال خواب، افسردگی، توهم، تیک عصبی، افزایش احتمال خودکشی

فراموشی مصرف قرص سیتریزین

در صورتی که مصرف یک وعده داروی خود را فراموش کردید، به محض یاداوری، قرص خود را مصرف کنید. در صورتی که به زمان مصرف بعدی نزدیک میشوید، دوز فراموش شده را رها کنید.

مصرف بیش از حد سیتریزین

در صورتی که به اشتباه و یا با هدف خودکشی با سیتریزین، بیش از حد دارو مصرف کرده اید، با اورژانس تماس بگیرید.

تداخل دارویی با سیتریزین

قبل از تجویز این دارو توسط پزشک، در صورتی که داروی دیگری مصرف میکنید به پزشک خود اطلاع دهید. سیتریزین ممکن است با سایر داروهای آنتی هیستامین و یا داروهای سرماخوردگی، مسکن، فشارخون، ضد افسردگی، ضد اضطراب، داروهای خواب آور و  تداخل داشته باشد.

برخی از داروهایی که با سیتریزین تداخل دارند 

دیفن هیدرامین، داروهای ضد تشنج، کاربامازپین، آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم، کدئین، آمی تریپتیلین، ریتالین، کلرپرومازین، ترازودون، متادون، ترامادول، آسپرین، استامینوفن، کاپتوپریل و 

میزان و دوز مصرف سیتریزین

هر دارویی را باید به میزانی که دکتر تجویز کرده است مصرف کنید. مقادیر موجود در این متن فقط جهت اطلاع رسانی بوده و جایگزین تجویز پزشک نیست .

دوز مصرف سیتریزین در بزرگسالان

 5تا 10 میلی گرم یکبار در روز

حداکثر دوز 10 میلی گرم در روز (در افراد بالای 65 سال بهتر است بیش از 5 میلی گرم در روز نباشد )

میزان و دوز مصرف سیتریزین در کودکان

برای درمان آلرژی در کودک معمولا با دوز اولیه 2.5 میلی گرم در روز آغاز شده و در صورت نیاز به 5 میلی گرم به صورت دو وعده 2.5 میلیگرمی سیتریزین در روز افزایش میبابد. اگر از داروی مایع سیتریزین برای کودک خود استفاده می کنید، از دوزهای نوشته روی بطری به دقت پیروی کنید تا بتوانید دوز مصرفی دقیق را به کودک خود بدهید.

نحوه مصرف سیتریزین HCL

در صورت مصرف بدون نسخه این دارو برای خود درمانی، قبل از مصرف تمام نکات روی بسته بندی محصول را بخوانید. اگر سوالی دارید، با مسئول داروخانه مشورت کنید. اگر پزشک شما این دارو را تجویز کرده است، آن را طبق دستور معمولا به صورت روزانه مصرف کنید. اگر از قرص های جویدنی استفاده می کنید، هر قرص را خوب بجوید و سپس قورت دهید. اگر از قرص هایی که به سرعت حل میشوند استفاده می کنید، اجازه دهید قرص روی زبان حل شود و سپس آن را، با آب و یا بدون آب ببلعید. اگر از شکل مایع این دارو استفاده می کنید، دوز آن را با دقت با استفاده از وسیله اندازه گیری قاشق خاص اندازه گیری  کنید. از قاشق خانگی استفاده نکنید زیرا ممکن است دوز مناسب را دریافت نکنید. دوز بر اساس سن، وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان تعیین میشود. دوز خود را افزایش ندهید و یا این دارو را بیشتر از دستورالعمل مصرف نکنید. اگر علائم آلرژی شما بهبود نیافتند، اگر زخمهای تان پس از ۳ روز درمان بهبود نیافتند یا اگر بیش از ۶ هفته وجود کهیرها طول کشیدند، به پزشک اطلاع دهید. در صورتی که وضعیت شما بدتر شود یا اگر فکر می کنید مشکل جدی پزشکی دارید (مانند واکنش آلرژیک بسیار جدی آنافیلاکسی)، فورا به پزشک مراجعه کنید.

جامعه سلامت

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 53
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 11
  • آی پی دیروز : 28
  • بازدید امروز : 16
  • باردید دیروز : 93
  • گوگل امروز : 5
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 131
  • بازدید ماه : 16
  • بازدید سال : 3,732
  • بازدید کلی : 19,848